Či  už vy a váš partner nadšene skúšate polohu za polohou z Kámasútry alebo máte tendenciu držať sa skôr vyskúšanej a overenej klasiky, mali by ste vedieť o niekoľkých ďalších polohách, ktoré by každý mal aspoň raz vyskúšať.

Tu sú niektoré klasiky a ďalšie polohy, ktoré sú trochu nápaditejšie a fyzicky náročnejšie:

1. Na psíčka

Skvelá poloha pre oboch partnerov, poloha na psíčka či „doggy style“ je populárna z veľmi dobrého dôvodu. Je totiž veľmi jednoduchá: jeden partner kľačí na všetkých štyroch, zatiaľ čo druhý doňho preniká zozadu.

S touto polohou môžete mať obaja pod kontrolou ako rýchlosť, tak hĺbku, a čo je ešte lepšie, necháva voľné ruky pre trochu ručnej stimulácie. Môžete dokonca do akcie zapojiť aj erotickú hračku pre ešte väčšie vzrušenie.

2. Tanec v lone

Najskôr potrebujete stoličku. Môžete použiť akúkoľvek stoličku, pokiaľ je dostatočne pevná, aby vás oboch uniesla. Pokiaľ nie, vaše hrátky by mohli skončiť trieskami v najrôznejších intímnych miestach.

Jeden partner sedí na stoličke, zatiaľ čo druhý naňho obkročmo nasadne.

Táto poloha je zábavná, pokiaľ ste nahí, ale môže to byť ešte zvodnejšie a spontánnejšie, pokiaľ si obaja necháte nejaké časti oblečenia na sebe.

Je to dobrá poloha pre toho hore, pretože môže kontrolovať uhol, hĺbku a rýchlosť každého pohybu.

Ale rovnako skvelo sa cíti aj ten dole, ktorý môže len tak sedieť a užívať si. S voľnými rukami má mnoho príležitostí k hladkaniu partnerovho tela a k manuálnej stimulácii.

3. Rýchlovka postojačky

Tejto polohe sa vraví „rýchlovka“ z dobrého dôvodu. Sexuálne polohy postojačky môžu byť také energické a vzrušujúce, že často vedú k tomu, že obaja partneri vyvrcholia rýchlejšie než obvykle, čo z nich robí ideálnu voľbu, pokiaľ sa ponáhľate.

Skúste sa oprieť o stenu, aby ste získali oporu, a pokiaľ ste obzvlášť zdatný, môžete skúsiť objať partnera okolo pása jednou alebo obomi nohami. Pokiaľ nie ste, tak s udržaním rovnováhy pomôže  stolička alebo niečo podobné.

Toto je obľúbená poloha pre spontánny sex mimo spálne a môže byť perfektnou voľbou, pokiaľ ste vonku alebo máte málo priestoru.

4. Mostík

Variácia starej dobrej misionárskej polohy a prirodzená voľba pre jogových nadšencov. Sexuálna poloha mostík vyžaduje trochu fyzickej zdatnosti, ale určite stojí za vyskúšanie.

Z misionárskej polohy si partner, ktorý je hore, sadne na členky, aby umožnil svojmu partnerovi urobiť mostík s chodidlami opretými na zemi a zdvihnúť boky smerom k stropu v polovičnom mostíku. To zaručuje perfektnú polohu pre penetráciu.

Nový uhol prenikania môže vyvolať intenzívnu stimuláciu a prináša ďalšie výhody v podobe súčasne prebiehajúceho spevnenia stehien a bokov, ktoré vám ušetrí čas strávený cvičením v posilňovni!

5. Kovbojka

Kovbojka je ďalšou polohou, kde ten hore má väčšiu kontrolu nad dianím.

Váš partner si na vás obkročmo sadne tvárou k vám, s oboma nohami ohnutými v kolenách po stranách. Časť váhy môže byť odľahčená buď ľahkým naklonením sa dozadu, alebo naklonením vpred a použitím paže ako opory.

Pokiaľ ste hore, môžete pomôcť oddialiť orgazmus svojho partnera spomalením tempa, čo tiež môže zvýšiť intenzitu vášho vlastného orgazmu.

Pokiaľ ste zvládli toto a ste pripravený na ďalšiu výzvu, tu sú niektoré ďalšie mierne pokročilejšie sexuálne polohy, ktoré by ste si mohli pridať do svojho repertoára.

RB-M-01599